Vi tar miljøet på alvor

Vi gjør de tiltak som må til for å skape en grønnere hverdag. Derfor er alle våre poser miljømerket. Vi er medlemmer av Grønt Punkt. Våre produksjonssteder har ISOgodkjennelsene 9001:2000, 14001 og SA8000

Miljøvennlige handlenett

Våre miljøvennlige handlenett leveres i PP woven eller non-woven. Begge fabrikatene er produsert av polypropylen som er den anbefalte og mest miljøvennlige måten å produsere handlenett på i dag. Anbefalingen gis på bakgrunn av den energiøkonomiske fremstilingen hvor det heller ikke blir benyttet vann eller kjemikalier i produksjonsprosessen. Polypropylen er et biprodukt av råolje, og slipper kun ut CO2 og vann ved forbrenning, ellers ingen skadelige eller giftige gasser. 

Plastposer av LDPE, HDPE eller MDPE

Den tradisjonelle plastposen er produsert av polyetylen. Dette er en ikke nedbrytbar plastpose, men på grunn av avfallshåndteringen i Norden fører den ikke til de største miljømessige konsekvensene. I Norden blir størstedelen av posene kastet i restavfall eller i plastavfall og problemet er ikke at posene havner i naturen. Miljøstasjonene har da mulighet til å resirkulere og gjenvinne plasten.

Biologiske nedbrytbare plastposer forsvinner i naturen etter 6-18 måneder. Kvaliteten er den samme som på standard plastposer produsert i HDPE, MDPE eller LDPE. Degralenposer er produsert av polyetylen (LDPE, HDPE eller MDPE) + TDPA(R), hvor som TDPA(R) er et prodegradant tilleggsstoff. Dette tilsetningsstoffet er helt ufarlig og inneholder kobolt og jern som også finnes i blodet til mennesker. Stoffet virker som en katalysator i nedbrytnings-prosessen sammen med oksygen, sollys, vær og fysisk påvirkning. Det trengs også mindre energi ved produksjon av disse posene enn ved produksjon av standard plastposer.

Papirposer

Papirposer er et godt miljøalternativ. Kraftpapirposer kan produseres i hvit eller brunt kraftpapir. Disse posene kan leveres i 100 % resirkulert papir og er 100 % resirkulerbar, samt med FSC merket papir. Gjenbruket på papirposer er også generelt større enn ved tradisjonelle plastposer. I tillegg blir mesteparten av alt papir i Norge samlet inn og gjenvunnet.

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter og gode tilbud

Gasellebedrift

AAA – beste kredittverdighet

Grønt punkt medlem

Kan Levere FSC godkjent papir

ISO-sertifiserte leverandører