SKG og samfunnsansvar

Skoleprosjekt i India

SKG sponser 5 barneskoler i Ahmedgarh

SKG er stolte bidragsytere til at fattige skolebarn i India skal få en litt bedre hverdag. Formålet er å få flere barn på skolen, og færre barn på jobb. Siden April 2018 har SKG/Daglig leder allerede donert over 80 000 kroner.  Faste mottakere er 5 utvalgte skoler i Ahmedgarh, hjembyen der forfedrene til SKG-gründer Amit stammer fra. Regionen er også tydelig preget av lockdown under Covid19-pandemien. 

Barneskole i India | Social Sponsing | SKG - Spesialister innen profilert emballasje

Sultne barn kommer til gratis matutdeling under Corona-Lockdown i India.

Startet privat – ble del av SKG

Prosjektet startet privat, drevet av familien Garg. Største enkeltbidrag hittil kom fra Amit’s eget 40 års-lag. Han ba om donasjoner istedenfor gaver. Og gjestene i bursdagsselskapet samlet sammen helt fantastiske 35.000 kroner. Etter festen bestemte familien å bidra med 25 000 kr, slik at det ble totalt 60 000 kr.

Jeg etterlever filosofien «Om du skal gi, skal det svi».
Amit Garg, daglig leder i SKG Emballasje

 

Den private innsamlingen var starten på prosjektet firmaet utvikler i dag. Akkurat nå jobber SKG Emballasje med en ordning, der SKG står for et fast årlig beløp på 5% av eget overskudd. Man skal også kunne velge å sponse når man bestiller av oss, eller fritt sende noen få kroner på VIPPS 618574. Amit har stort håp for prosjektet i fremtiden, og sier med hånden på hjertet:

– Dette har blitt SKG’s hjertesak.

VIPPS 618452 - Skoleprosjekt i India | Samfunnsansvar | SKG - Spesialister innen profilert emballasje

Vil du støtte Skoleprosjektet i India? Vipps 618574

Hver krone kommer frem

Skolene er helt avhengig av hjelpen SKG bidrar med. Vi er en ekstremt viktig ressurs for de hundretalls barna vi får igjennom utdanning.

Vi ser, at de fattige barna i Ahmedgarh trenger mye mer enn vi kan gi. Derfor har pappa nå tatt prosjektet inn i sitt firma. Celina Garg, datter til daglig leder i SKG Emballasje

 

SKG’s frivillige hjelpere i India er innom og besøker de 5 skolene regelmessig. Hver donerte krone kommer frem. Pengene som SKG bidrar med går uavkortet til:

  • Mat
  • Skolesekker
  • Bøker
  • Skrivesaker
  • Klær og skoleuniformer
  • Matbokser
  • andre ting til barnas grunnleggende behov
Barneskole i India | Social Sponsing | SKG - Spesialister innen profilert emballasje

En liten gutt koser seg med mat. Hvem vet når han spiste sist?

Flere barn på skole – færre barn på jobb

SKG er opptatt av at skolen bidrar til at barna ikke utnyttes til barnearbeid. Under utviklingen av firmaet har arbeidsforhold vært et av hovedkriteriene når det gjelder å velge produksjonssteder.

Vi gjør alltid ekstremt nøye bakgrunnssjekker før vi velger fabrikker. Ikke alle holder vår etiske standard og er gode nok til å levere produkter til våre kunder. Amit Garg, daglig leder i SKG Emballasje

 

Det føles derfor ekstra bra, at vi også kan bidra med å redusere den allerede eksisterende barnearbeidsindustrien. Riktignok bidrar vi smått nå, men vi ønsker å bidra mer i fremtiden. Vi tror på at barn er fremtiden, og at veien ut av fattigdommen starter med skole. Det er derfor ekstremt viktig for  å bidra nettopp når det gjelder skolegang. Tross alt er det viktig at barna får en mulighet til å skape en fremtid for seg selv, en mulighet foreldrene kanskje ikke får gitt dem.

SocialSponsing_skoleprosjekt_india (3)

Skolebøker og skolesekker til elevene på
Government Primary School, Ahmedgarh, Channa

Drømmen om gratis skolegang

SKG’s mål er å grunnlegge sin egen skole i India, der barn kan studere gratis for å legge et solid grunnlag for fremtiden. I tillegg ønsker vi at alle elevene skal få et varmt måltid på skolen, fordi mange barn ikke får mat nok hjemme. For å kunne gjennomføre dette i nærmeste fremtid har SKG nå vedtatt en ordning som går ut på at 5% av firmaets overskudd skal gå til nettopp dette prosjektet.

SocialSponsing_skoleprosjekt_india (6)

Nye matbokser til stolte barn på
Gorvernment Primary School Jandali Kalan / Ahmedgarh

SKG bidrar i Norge

Ønsket om å hjelpe mennesker, og spesielt barn, står sterkt hos oss. SKG bidrar med hjelp til mange organisasjoner, blant annet Leger uten grenser, Rett fram opplevelser, Superselma og Blindeforbundet. Vi sponser først og fremst frivillige samfunnsprosjekter med lave egenkostnader som deler våre verdier:

Samfunnsspiller

Det handler om mennesker

Nettverksbygging – Frivillig – Veldedig

 

Samfunnskoppen – Lokal støtte til foreninger

I senere tid har vi jobbet rettet mot lokale idrettslag. Du kan få trykket opp 1.000 gratis pappkopper med eget trykk på den ene siden. Midt i smittevernsopplegg er det en hygienisk måte å servere varm og kald drikke på trening, stevner, cup, møter, arrangement, i kiosken eller der det er nødvendig at mennesker fysisk møtes.

Samfunnskopp - Sponset pappkopp med din logo på den ene siden | SKG - Spesialister innen profilert emballasje

I 2020 har SKG sponset 15.000 kopper med logo til lokale lag.

Passer ditt prosjekt til våre verdier?

Det er alltid noe sponseprosjekter på gang i SKG. Vi har ikke alltid rom for enda flere større prosjekter, men spør oss! Så ser vi hvordan vi kan hjelpe deg.

Det er viktig for meg, at vi også får bidratt her hjemme i Norge, slik at organisasjoner her også får viktige midler, sier Amit.

 

Vi hjelper deg f.eks. gjerne med å fremme dine innlegg i sosiale medier eller tiltrekke oppmerksomhet til ditt prosjekt gjennom vårt nettverk. Har du arrangementer, møtevirksomhet eller kjøkken/kiosk, kan vi bidra med et lite pengebeløp eller sponse med 1.000 gratis pappkopper. Vi kan gi juleinnpakning til barnelag eller sponser med overskuddsposer ved f.eks. matutdeling.

SKG Emballasje AS
Terminalen 9B, 3414 Lierstranda
Tlf. 31 41 40 42
Epost kontakt@skg.no

www.skg.no

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter og gode tilbud

Gasellebedrift

AAA – beste kredittverdighet

Grønt punkt medlem

Kan Levere FSC godkjent papir

ISO-sertifiserte leverandører